Historie en Heden

Er zijn balken gevonden met de initialen 'WK' van Willem Kosters in boerderijen die dateren uit 1813. "Stille getuigen" van het feit dat Aannemersbedrijf W. Kosters bv dus al meer dan 100 jaar oud is.
Waar de overgrootouders van de heer S. Kosters nog in Dedemsvaart gehuisvest waren, nam hij zelf in 1967 een bestaand aannemersbedrijf in Ermelo over. Meteen deed ook diens zoon en Algemeen Directeur tot 1 januari 2002, de heer W. Kosters, zijn intrede in het familiebedrijf.

Onderhoud, nieuwbouw en renovatie op maat van de klant zijn altijd de specialiteiten van het bedrijf geweest. Het werkgebied was regionaal; de klantenkring van particulieren en bedrijven uit eigen streek bood immers meer dan voldoende werk. Wel wist het bedrijf de groei door de jaren heen te koppelen aan een steeds uitgebreider pakket aan diensten dat nauw aansloot bij de kernactiviteiten.

In 1992 werd het aannemersbedrijf omgevormd tot een BV en veranderde de bedrijfsnaam officieel in het huidige Aannemersbedrijf W. Kosters bv. In 1999 werd de huidige lokatie aan de Zeeweg 91 betrokken.
In 2012 heeft Wim Prins een deel van de aandelen overgenomen waardoor er een goede financiele basis wordt gevormd. Deze is nodig om u als klant voldoende zekerheden te kunnnen geven voor de (ver) bouw.

Het belangrijkste werkgebied bevindt zich in een straal van zo'n 50 kilometer rond Ermelo en Harderwijk; een bewuste keuze. In deze regio is dan ook een vaste klantenkring opgebouwd en worden nieuwe ontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden: bouwplannen, uitbreidingsplannen, gemeentelijk beleid, stadsontwikkelingen, etc.

Zoals gezegd is iedereen welkom bij Aannemersbedrijf W. Kosters bv! De klantenkring bestaat uit zowel particulieren als woningcorporaties, verzorgende instellingen, industrie, middenstand, gemeentelijke instellingen, defensie, scholen en verzekeringsmaatschappijen. De brede spreiding van de doelgroep biedt het bedrijf de kans om een zekere continuïteit te behalen.

Prins Bouw Ermelo wordt nu geleid door Erik Harleman.

Erik is 56 jaar oud en is al sinds 1980 werkzaam in de bouw, en na de diverse functies bekleed te hebben in de uitvoerende bouw is hij in januari 2013 uitdaging als algemeen directeur aangegaan.

Verder zijn op kantoor werkzaam de heren Evert van de Beek en Evert Staal zij bemannen het bedrijfsbureau en zorgen voor de communicatie tijdens planvorming en uitvoering.

Wij allen worden ondersteund door een prachtig team van vaklieden welke de mooiste dromen van u kunnen waarmaken op gebied van de bouw voor wonen, werken en recreëren. Vooral bij niet eenvoudig uit te voeren werken ervaart u de kennis en het vakmanschap van Prins Bouw. Graag presenteren we onze visie over constructies en duurzaam materiaalgebruik, waarbij we vooral oog hebben voor praktische oplossingen en energiebesparing.

Maak kennis met Prins Bouw Ermelo. Ongeacht het werk, u staat als klant bij ons centraal.


Duurzaamheid
Duurzaamheid of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is voor ons niet nieuw. We hebben als bedrijf op vele MVO onderwerpen een hoge score, bijvoorbeeld wat betreft arbeidsomstandigheden, maatschappelijke betrokkenheid en klanttevredenheid. Als regionaal georiënteerd bedrijf onderneemt Prins Bouw Ermelo op een verantwoorde manier met aandacht voor mens, milieu en een gezond rendement. (P.P.P. People, Planet, Profit)
De onderwerpen die Prins Bouw en haar stakeholders het meest belangrijk vinden voor verdere verduurzaming van Prins Bouw zijn:

Werkgelegenheid creëren
Aanvullende informatie geven over de (ver)bouw(ing) bij oplevering
Energieverbruik verminderen
Transport verminderen
Gezondheid en veiligheid op de bouwplaats
Gezondheid en veiligheid is altijd al erg belangrijk geweest voor Prins Bouw Ermelo en Prins Bouw Ermelo zal hier blijvend op vernieuwen en controleren.
Wij houden u graag op de hoogte van onze duurzame weg. Als u nog vragen heeft of suggesties om verder te verduurzamen dan zien wij uw reactie graag tegemoet! Mail naar info@prinsbouwermelo.nl of bel 0341-552586
 

Relatie Prins Bouw ‘t Harde
Prins Bouw B.V. in ’t Harde is een allround aannemingsbedrijf, waarvan de historie al bijna 90 jaar teruggaat. Het was metselaar Gerrit Jan Prins die in 1924 met ‘firma G.J. Prins metselbedrijf’ de basis legde voor de huidige onderneming.

In 1981 is Prins Bouw verhuisd van Oldebroek naar de Nijverheidsweg in ’t Harde.
In 2005 werd het pand verbouwd en uitgebreid in de vorm van het Prins Bouw logo.

Directeur van het bedrijf is Wim Prins. Prins Bouw heeft 65 werknemers, 6 leerling timmerlieden/metselaars en 6 stagiaires.

Na een roerige periode in 2011 voor bouwbedrijf W. Kosters BV hebben de toenmalige directies de handen ineen geslagen en met de aankoop in april 2012 van 70% van de aandelen Kosters is Wim Prins medeaandeelhouder geworden.

Door deze actie wilden de nieuwe directieleden ook een nieuwe start maken met een nieuwe naam en de samenwerking ook in de naam tot uiting laten komen met het sterke merk uit t’Harde.

Deze is met ingang van 1 mei 2013 dan ook een feit.

Kwaliteit

Prins Bouw Ermelo is aangesloten bij Stichting BouwGarant.
Stichting BouwGarant is in 1995 opgericht om particulieren meer zekerheid en vertrouwen te bieden bij het inschakelen van een aannemer. Hiervoor is destijds een garantieproduct ontwikkeld dat nu bekend staat als de VerBOUWgarantie. 

Wij zijn lid van Bouwend Nederland.            
Bouwend Nederland, de vereniging van bouw- en infrabedrijven, is met ongeveer 5000 aangesloten bouwbedrijven de grootste ondernemersorganisatie in de bouw.

 

 

   Actueel

Personeel gezocht
Wij zoeken allround timmerlieden, in de omgeving Ermelo en omstreken, voor alle voorkomende werkzaamheden: - in nieuwbouwprojecten en - in renovatieprojecten   Naast je dagelijkse werkzaamheden als...
lees verder>>
>> Nieuwbouw woning Apeldoorn
>> Dubbele woning te Bussum
>> Hal Altena Kampen
>> Hal in Apeldoorn
>> Dierenkliniek Wageningen
>> woning Apeldoorn
>> villa IJburg - Amsterdam
>> Nieuwbouw Apeldoorn
>> Oplevering De Berenkuil
>> Alle nieuwsberichten weergeven
       Copyright 2013©        

 

  Home | Producten en Diensten | Toegevoegde waarde | Historie en Heden | Contact
Prins Bouw Prins Project